Ce ascunde mersul pe bicicletă?

Ce ascunde mersul pe bicicleta?

 

     Suntem stresaţi zilnic de nevoia banilor şi căutăm continuu soluţii prin care să economisim bani. Una dintre ele este folosirea bicicletei în marile oraşe şi nu numai.

     Câţi dintre voi v-aţi întrebat însă:

”Ce consecinţe majore ascunde această soluţie înafara celor arhicunoscute cum ar fi economia banilor şi pericolul traficului intens?” .

 

   Nu vă grabiţi să raspundeţi :”Sănătatea!”.Acest cuvânt este foarte des folosit de noi toti dar din păcate nu îşi atinge scopul, el intrându-ne pe o ureche şi ieşind pe cealaltă.

 

Câţi dintre voi ar dori să arate mai bine dar nu reuşesc nicicum să îşi pună în practică dorinţa? Câţi reuşesc acest lucru…?

Câţi îşi plâng de milă atunci cand au o durere sau boală? Câţi nu au aceasta problemă…?

Câţi şi-ar dori să facă altceva decat să stea în pat, să înghită medicamente şi să astepte să se însănătoşască? Câţi fac altceva în acest timp…?

 

Gândiţi-vă la aceste întrebări şi răspundeţi în gând….

 

   Sigur sunt multe feluri prin care se poate face miscare pentru sănătate dar puţine prin care să uiţi că faci acest lucru. Printre ele şi biciclismul. Un sport aerob, complementar vieţii de zi cu zi, care te menţine sănătos şi îţi deschide te miri ce orizonturi.

 

   Din experienţa mea de aproape o sută de mii de kilometri petrecuţi pe bicicletă, vă pot spune că atunci cand mergi cu bicicleta te gândeşti extrem de rar la sănătate, creierul tau fiind ocupat cu admirarea peisajelor, cu traficul, cu ce vrei să faci mâine, cu ce planuri  ai la serviciu, cu ce ţi-ar place să mănânci, cu durerile pe care le ai de la şa, cu admirarea “naturii urbane” (fie că e vorba de femei sau bărbaţi) şi aşa mai departe.

 

   Şi ce plăcut este, nu-i aşa, atunci când primim ceva pe neaşteptate, ceva pentru care nici nu am simţit că am muncit, ceva care ne aduce zâmbetul pe buze şi admiraţia celor din jur.

 

   Puţini ştiu, dar sistemul nostru imunitar este întărit în timpul efortului fizic, corpul nostru generând  cu până la 10% mai multe eritrocite care au rolul de a transporta oxigenul şi dioxidul de carbon şi mai multe leucocite sau globule albe, care au rolul de a proteja organismul de infecţii.

 

   Acum că am prezentat pe scurt consecinţele ascunse ale biciclismului, să analizăm puţin răspunsurile la întrebarile precedente.

 

   Daca raspunsul dumneavoastră obiectiv, care reflectă reailtatea a fost: “Mulţi/Toţi.” înseamnă că vă place să fiţi pesimişti, răspunsul referindu-se la întrebarile care au ca ţintă nemulţumirea oamenilor. Prin acest raspuns vă “aliaţi” cu cei nemulţumiţi în speranţa că se va schimba ceva, dar de fapt nu faceţi decât să vă plângeţi de milă.

   Însă dacă  “Puţini.” este cuvantul la care v-aţi gândit înseamnă că sunteţi optimişti şi vă doriţi cu adevarat să vă regăsiţi printre acei puţini fericiţi.

 

   Creierul nostru este subiectiv şi de aceea se concentrează pe înteresele reale, chiar dacă individul nu este conştient de acestea.

 

Cel mai greu lucru este să te convingi singur(ă) că poţi fi sănătos. Un lucru este sigur însă.

 

Cei care cred cu adevarat că pot fi sănătoşi chiar reuşesc acest lucru.

 

Scris de marius-ciclistu şi publicat în premieră în revista Scooterfun & Bike

Nu sunt produse în această categorie.
Tradus de Shopencart Completat şi restilizat de marius-ciclistu © 2012
pedelecs.ro © 2024